Starten på at arbejde med et klimaregnskab

I januar 2022 begyndte vi arbejdet på, at få et klimaregnskab og en bæredygtighedsstrategi.

Når man har brug for en tilbygning, der bliver en fordobling af ens nuværende værksted + kontorarealer, men ikke ønsker at fordoble ens Co2-udledning, hvad gør man så? Vi var for en gang skyld tomme af ideer, og anede ikke hvor vi skulle begynde. Derfor søgte vi om SMV: Grøn og ECS SMV, for her kunne vi få tilskud til rådgivning, og vi håbede på at vi så kunne få den rette hjælp.

Vi var heldig at få begge tilsagn, så vi både kunne få lavet et klimaregnskab og en bæredygtighedsstrategi. Så i januar 2022, begyndte vi på rejsen sammen med Viegand Maagøe. Vi fandt hurtigt ud af, at vi ikke blot ønskede at købe et færdigt klimaregnskab, vi ville have kompetencerne så vi fremover kunne lave det selv.

At lave et klimaregnskab er ikke noget man bare lige gør – det tager tid. Men den viden og de muligheder vi har fået for at kunne optimere på flere forskellige områder, havde vi nok ikke fået, hvis vi ikke havde valgt at finde tallene selv. Vi har brugt klimakompasset til at få regnet vores Co2 udledning ud, og Mie fra Viegand Maagøe hjalp os med at finde frem til de beregninger og de emissionsfaktorer vi skulle bruge, på de tal der ikke bare lige kunne sættes i en boks og skrives ind.

Vi sluttede af med et stort fællesmøde d. 2. december hvor alle medarbejderne var indkaldt. Her var Mie på besøg, og sammen med Lars og Camilla fortalte de til alle medarbejderne hvad de havde fundet frem til, i de 11 måneder de havde været i gang, og hvorfor vi havde startet dette forløb.

Her kan I læse om det forløb vi har haft sammen med Viegand Maagøe som gør, at vi i dag står med vores første klimaregnskab.

https://viegandmaagoe.dk/case/uni-tek-klimaregnskab/

Vi skal nu til at arbejde med vores bæredygtighedsstrategi og til at lave vores anden klimaregnskab. Især Camilla glæder sig til at komme i gang med at fortælle om alt det vi har lært og til at lave klimaregnskab nr, 2.